Ензими и ензимни препарати за текстилната промишленост

Keep water clean

Обезскробване

Биоподготовка (Биоизваряване)

Биополиране и омекотяване

Завършване процеса на избелване

Избелване на дънкови тъкани

Обезскробване
Optizyme DES Ultra L Използва се за обезскробване на памучни тъкани. Подходящ е за работа при непрекъснати режими на линии и на джигери. Продукта е течен. Доставя се в туби по 25 кг.
Optizyme DES 80 Използува се за обезскробване на памучни тъкани. Подходящ за работа при непрекъснат процес. Продукта е течен. Доставя се в туби по 25 кг.
И двата продукта могат да се използват при избелването на дънкови изделия
Биоподготовка (Биоизваряване)
Optizyme T SC Биоизваряването е нов процес за биологично отстраняване на примесите от памучни прежди или тъкани. Замества класическото изваряване на памучни, ленени и копринени тъкани. Процеса може да се съчетава с обезскробване и последващо багрене. Намалява се въздействието на околната среда, икономисва се енергия и вода. Продукта е течен. Доставя се в туби по 25 кг.
Биополиране и омекотяване
Optizyme Bio L
Използува се за почистване на памучни и смесени тъкани. Подобрява устойчивостта към пилинг, премахва власинките и придава гладка повърхност и добра драпируемост и мекота. Може да се прилага и на готови изделия при пране в перални. Подходящ и за трикотажни изделия. Може да се използуват високо скоростни джет-апарати, джигери или перални. Продукта е течен. Доставя се в туби по 25 кг.
Optizyme Bio APL Използуват се за леки тъкани, ленени изделия и трикотаж. Режимите за работа са идентични.
Горните продукти могат да се използуват за финишна обработка на готови тъкани с лиоселни влакна за дефибрилация на влакната и придаване на допълнителни ефекти, като специфична мекота и др.
Завършване процеса на избелване
Optizyme T CAT Използува се за отстраняване на водородния прекис останал от избелването. Даже незначителни количества ензим разграждат водородния прекис до вода и кислород. Процеса се характеризира с по-малък разход на вода и намалено замърсяване на отпадните води. Подобрява последващия процес на багрене.
Избелване на дънкови тъкани и трикотажни изделия
Optizyme T LI Продукт за химическо стоун-уош пране на дънкови тъкани и трикотажни изделия обагрени с кюпни багрила. Променя оцветяването на изделието и придава специфични нюанси. Продукта е прахообразен и е готов за употреба в перални машини. Опаковки по 40 кг.
Optizyme DENIM 55 Готов за употреба продукт, съдържащ мокрител, буфер и диспергатор. Обработката води до сваляне на излишното багрило, омекотяване на изделието и релаксиране на напреженията в плата. Продукта е прахообразен. Подходящ за използване в перални машини. Опаковки по 40 кг.
Optizyme DENIM 30 Готов за употреба продукт, съдържащ мокрител, буфер и диспергатор. Обработката води до сваляне на излишното багрило, омекотяване на изделието и релаксиране на напреженията в плата. Продукта е прахообразен. Подходящ за използване в перални машини. Опаковки по 40 кг.
Таблици с концентрациите и дозировките на по-горе посочените продукти
Спомагатeлни материали за текстилната промишленост
OPTIMAL T-NS ОPTIMAL T-NS е универсален омекотител-антистатик, който придава висока хидрофилност и антиелектростатични свойства на обработените с него текстилни материали и изделия. Особено подходящ е за: - кардиране и шмиргеловане на изделия от памук; - за кардиране на трикотаж от ПА и ПАН влакна; - за омекотяване на текстилни материали, предназначени за бебешки пелени и дрехи. Описание:
Optimal Т-DX Оptimal T-DX е мокрител, диспергатор и перилно средство за процесите на текстилно облагородяване на изделия от памук, лен, вискоза, химични влакна и техни смеси. Оptimal T-DX е особено подходящ като диспергатор при съвместното му използване с ензимни препарати при пране на изделия "Деним".
Optimal Т-FA Оptimal T-FA е изглаждащо средство. Предотвратява образуването на гънки в процесите на предварителна подготовка и багрене на текстил и трикотаж от памук и смесите му с химични влакна.
Optimal T-SI OPTIMAL T-SI е много добър омекотител-антистатик за облагородяване на тъкани и трикотаж от естествени влакна и техни смеси със синтетични влакна. Особено подходящ е за облагородяване на тъкани от вълна и естествена коприна.
Буферни разтвори Осигуряващи оптимална pH среда за максимално действие на ензимите при съответните процеси.